main logo
4138

Un deputat sfidează legea: A folosit simbolurile interzise la Bălți

Deputatul socialist Alexandr Nesterovschi a condus astăzi o cursă auto la Bălți cu ocazia Zilei Victoriei. În cadrul evenimentului participanții au apelat și la simbolurile invaziei ruse în Ucraina, interzise prin lege pe teritoriul R. Moldova.

Un deputat sfidează legea: A folosit simbolurile interzise la BălțiFoto: deschide.md

Coloana a fost condusă de un automobil de marca Ford, pe care a fost arborată și panglica Sf.Gheorghe. La volanul autoturismului se afla Alexandr Nesterovschi, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Automobilul respectiv se regăsește și în declarația de avere publicată de către deputatul socialist. În afară de Nesterovschi, la eveniment a participat și consilierul municipal din Bălți din partea PSRM, Veaceslav Jucov.

De menționat că legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4.500 – 9.000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni. 

Printre aceste simboluri se numără și cele utilizate de către militarii ruși în Ucraina - literele „Z”, „V”, dar și panglica Sfântului Gheorghe.










Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării