main logo
721

Un deputat propune stabilirea unei politici de limitare maximă a pensiei

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, propune stabilirea unei politici de limitare maximă a pensiei şi reglementarea acesteia prin lege.

Un deputat propune stabilirea unei politici de limitare maximă a pensieiFoto: a-tv.md

Potrivit Infotag, despre aceasta deputatul a scris luni într-o postare pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

El a vorbit despre nedreptatea sistemului de pensii din Moldova.

"Unii au o pensie de aproximativ o mie de lei, în timp ce alţii primesc peste 220 de mii de lei. Nu este corect!", a spus Vladimir Odnostalco.

El a amintit că de o perioadă lungă de timp, PSRM a vorbit despre numeroasele ilegalităţi din sistemul de pensii din Moldova. 

"Trebuie să stabilim criteriile de indexare pentru pensiile mari. De exemplu, acum valoarea indexării este aceeaşi pentru toată lumea, atât pentru o pensie de 1,4 mii lei, cât şi pentru o pensie de 20 mii de lei. Nu este corect. Valoarea indexării nu poate fi pentru unii cât valorează pensia altora", consideră Odnostalco.

Potrivit lui, pentru implementarea acestor măsuri, în această săptămână va fi creat urgent un grup de lucru, din componenţa căruia vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Protecţiei Sociale, Preşedinţiei, Fondului de asigurări sociale, sindicatelor şi altor părţi interesate.

Vladimir Odnostalco i-a îndemnat pe toţi cei care au sugestii cu privire la această problemă, să trimită un mesaj privat sau să sune la oficiul PSRM 022 855 853.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării