29 aprilie, 15:07
745
3
Un deputat propune o soluție privind BAC-ul ca în Canada și Olanda
29 aprilie, 15:07
745
3

Grupul parlamentar Pro-Moldova pledează pentru anularea examenelor de bacalaureat în acest an şi acordarea diplomelor de absolvire în baza notei medii la disciplinele respective.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a spus într-o postare video pe facebook liderul grupului, Andrian Candu, transmite Știri.md.

El şi-a exprimat regretul că Moldova se află în stare de urgenţă de la mijlocul lunii martie, însă Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării încă nu a luat o decizie referitoare la examenele de Bacalaureat.

Potrivit lui Candu, Bacalaureatul, la fel ca şi diploma, poate fi oferit în baza altor criterii, cum ar fi nota medie.

"Decizii similare au fost luate în Canada, Olanda şi în multe alte ţări care fac parte din sistemul Bologna", a remarcat deputatul, care susţine că conducerea ministerului nu a reacţionat la numeroase adresări din partea grupului parlamentar "Pro Moldova".

Potrivit unui comunicat de presă publicat anterior de Ministerul Educaţiei, deocamdată nu se planifică anularea examenelor de bacalaureat, iar absolvenţii vor trebui să se pregătească, inclusiv cu ajutorul materialelor video elaborate de minister şi Agenţia Naţională pentru Curriculum în parteneriat cu Centrul Naţional de Inovaţii Digitale în Educaţie "Clasa viitorului". 

Materialele video sunt difuzate zilnic, de luni până vineri, la postul de televiziune Moldova 1, în reluare sâmbătă şi duminică la Moldova 2.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter