main logo
1355

Un deputat PAS declară război jocurilor de noroc: Trebuie să-i oprim noi

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, declară război jocurilor de noroc care au acaparat toate locurile publice din țară.

Un deputat PAS declară război jocurilor de noroc: Trebuie să-i oprim noi

Deputatul de nenumărate ori a vorbit despre daunele provocate de jocurile de noroc, iar acum acesta intenționează să lupte la nivel legislativ, transmite Știri.md.

”Promovarea jocurilor de noroc, această molimă, a ajuns deja și la chioșcurile de cafea. Dacă până acum nu puteai intra într-o benzinărie, supermarket, chioșc de presă, librărie (etc) fără să dai cu nasul în promovarea loteriei, acum dai de ea și când vrei să îți iei o simplă cafea. Ei nu se vor opri de bună voie. Trebuie să-i oprim noi, intervenind în legislație. Cât mai urgent, pentru că oamenii suferă zilnic. 

Imaginați-vă cât de ușor o persoană care are o serioasă problemă de dependență este ademenită în această plasă. Imaginați-vă cum e asta - să aștepți troleibuzul și să speri că ajungi acasă fără să pierzi toți banii pe care îi ai la loterie sau la aparate. Iar dacă vezi un afiș sau o altă invitație, pierzi rațiunea și dai toți banii. Așa funcționează această dependență. 

Astea sunt istorii reale de la oameni care au trecut prin dependență. M-am adâncit doar puțin în acest subiect și am descoperit o lume de care nu suspectam. O lume foarte tristă.

Imaginați-vă câtă suferință aduce această „afacere” dezgustătoare celor care au o problemă și familiilor lor. Marketingul agresiv al jocurilor de noroc, finanțat generos prin toate canalele de bugete grase de publicitate, distruge vieți și menține oamenii în plasele dependenței. Jocurile de noroc trebuie să fie mai puțin atractive, din acest motiv trebuie să interzicem publicitatea acestora. Pentru a proteja oamenii care au nevoie de această protecție. Asta este problema pe care vrem să o rezolvăm în primul rând”, a declarat Alaiba. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării