main logo
2797

Un deputat din Parlament, prins cu avere nejustificată de peste 360.000 de lei

Deputatul Alexandr Nesterovschi a fost prins cu avere nejustificată de către inspectorii de integritate. În perioada 2020-2023, diferența dintre venit și cheltuieli a constituit 364.259 de lei.

Un deputat, prins cu avere nejustificată de peste 360.000 de leiFoto: realitatea.md/Imagine simbol

Nesterovschi și-a procurat un automobil de model Lincoln, a achiziționat foi turistice și a făcut mai multe operațiuni cash-in la bancomat. Parlamentarul susține că sora sa i-a împrumutat 10.000 de euro, pe un termen nedeterminat, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Nu am procurat niciodată automobilul de model Lincoln, nu sunt proprietar al unui asemenea automobil și nici beneficiar efectiv. În luna decembrie 2021 am împrumutat de la sora mea suma de 10.000 de euro pe un termen nedeterminat. Referitor la achitările cu cardul ale călătoriilor (traversări) menționez că au fost suportate nu doar pentru mine, dar și pentru călătoriile rudelor mele, costul mi-a fost returnat ulterior”, a explicat Nesterovschi inspectorilor de integritate.

Funcționarii de la Autoritatea Națională de Integritate notează că împrumutul nu a fost indicat de Nesterovschi în declarația sa de avere. Referitor la declarația despre automobil, în actul de constatare se precizează că procurorii au investigat cazul, iar vânzătorul l-a recunoscut pe Nesterovschi și a declarat că vehiculul ar fi fost procurat pentru o femeie.

„Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi vor fi încetate raporturile de muncă”, precizează inspectorii de integritate.

Dacă instanța va menține în vigoare Actul de constatare, Nesterovschi nu va putea exercita timp de trei ani funcții publice, cu excepția celor eligibile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării