main logo
454

Un deputat acuză poliția că ar fi încercat să spargă ușa unei biserici

Mai mulți activiști ai PSRM ar fi sesizat poliția și ar fi cerut să fie dat jos de pe turle tricolorul românesc arborat la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului" din Romanovca, raionul Ungheni.

Un deputat acuză poliția că ar fi încercat să spargă ușa unei biserici

Biserica creștin-ortodoxă aparține Mitropoliei Basarabiei, iar cazul a fost făcut public de către deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Deputatul notează pe pagina sa de Facebook că, incidentul a avut loc astăzi, 2 septembrie, iar poliția și câțiva activiști ai PSRM au încercat să intre prin efracție în biserică pentru a da jos de pe turle tricolorul românesc.

„Bătăușii socialiști au venit însoțiți de poliție, având pretenția că ar păzi în acest fel ordinea publică, ceea ce este o aberație și o provocare din partea actualei guvernări.

Avertizez că orice acțiune de vandalizare a bisericii sau agresiune contra slujitorilor săi va avea consecințe penale.

Voi cere astăzi MAI să se oprească aceste acțiuni ilegale și să pedepsească acei polițiști care-și permit să dea indicații preoțimii, provocând la dezordine publică.

Socialiștilor le-ar place să controleze totul în RM, inclusiv bisericile, istoria și sufletul național.

Lor nu le dă pace tricolorul României, același tricolor care este și drapel național în RM și care reprezintă un semn de identificare cu națiunea română”, menționează Igor Munteanu.

Ofițerul de presă al IP Ungheni, Cristina Vicol, ne-a comunicat că: „La 2 septembrie 2020, în Serviciul de Gardă al IP Ungheni a fost înregistrată informația telefonică despre faptul că pe biserica din satul Romanovca, raionul Ungheni, este arborat drapelul României.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție al IP Ungheni pentru a documenta cazul. Pe faptul dat de către agentul constatator a fost pornită o procedură contravențională în temeiul art.322 al.1 Cod contravențional și se întreprind acțiuni de constatare”.

Conform Constituției, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Republicii Moldova, cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite, numai împreună cu Drapelul de Stat și cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării