main logo
1750

Un deputat ACUM cere demisia șefului ANTA: Monopolizare sufocantă

Deputatul Blocului ACUM, primarul satului Puhoi, Petru Frunze, i-a solicitat ministrului Economiei, Vadim Brânzan să-i demită din funcții pe Sergiu Bucataru, secretar de stat responsabil pe domeniul transportului și pe Vsevolod Bocsanean, director ANTA.

Un deputat ACUM cere demisia șefului ANTA: Monopolizare sufocantă

Frunze spune că transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care au monopolizat piața, iar până în anul 2020 nu va fi deschisă nici o cursă de pasageri, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Am avut o discuție cu noul ministru, m-am oferit consultant pentru a distruge monopolul din domeniu și a oferi posibilitate tuturor să procure autocare moderne pentru a deservi cetățenii. 

Deja lucrez la modificarea Codului Transportului care reglementează mai mult interesul grupurilor care au monopolizat piața”, a declarat Petru Frunze pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a menționat că locuitorii satului Puhoi au procurat două autocare moderne, venitul din activitatea cărora urma să fie încasat în bugetul primăriei. 

Frunze adaugă că în ultimii ani doi ani autocarele staționează în parcare, fără plăcuțe cu numere de înmatriculare. Acestea ar fi fost ridicate abuziv de colaboratorii ANTA la indicația directorului și secretarului de stat.

„Sper mult sa facem ordine în acest domeniu, cetățenii să circule în mod civilizat iar cei care doresc să facă afacere în domeniu să fie susținuți în limita legală și a normelor internaționale privind concurența”, a conchis deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării