main logo
74176

Un cuplu din Orhei și-a făcut nunta în cort: Multe tradiții sunt uitate

Un cuplu de moldoveni stabiliți în Italia de mai mulți ani a ales să revină acasă pentru a organiza o nuntă mai specială.

Un cuplu din Orhei și-a făcut nunta în cort: Multe tradiții sunt uitate

Tinerii au ales să-și sărbătorească nunta în stilul anilor '90, într-un cort, respectând tradițiile, transmite Știri.md.

Mireasa, Irina Munteanu, a povestit în cadrul emisiunii „TeleMagazin” despre cum au luat această decizie, cum a decurs organizarea, care sunt impresiile, dar și ce dificultăți a întâlnit înainte de nuntă.

„Totul vine de la părinți și de la educația pe care am primit-o de acasă. Trăim într-o lume mică, cu foarte multe tradiții care se uită pe an ce trece, așa că am decis să încercăm, mai ales că avem totul la îndemână”, mărturisește tânăra.

Irina a spus că în primul rând a căutat nași împreună cu soțul său, Ion: „Primul lucru pe care l-am făcut - am căutat nași”.

Mai dificil le-a fost să găsească un cort: „Au fost mari bătăi de cap, deoarece trebuia să găsești un cort pe măsură, ca să încapă toți cei 100 de invitați. Noi l-am comandat online în Italia și de acolo l-am trimis acasă prin rutieră. Decorul a fost făcut la comandă. Să faci o nuntă acasă nu este atât de ușor cum cred alții. Noi am făcut totul singuri, cu mâinile noastre. Am adus de la vecini mese, scaune, s-a implicat toată lumea”, povestește Irina.

Tinerii au păstrat toate tradițiile de la o nuntă ca pe vremuri, cum ar fi spălatul mâinilor nașilor, colacul miresei sau jucatul găinii.

„Am păstrat și tradiția de sărutat al celor patru pâini sfințite, atunci când intri ca noră în casă trebuie să le săruți. Mulți uită și de închinatul în fața părinților. Noi ne-am închinat și ne-am cerut iertare de la părinți. Multe tradiții sunt uitate”, recunoaște Irina.

Cât despre costurile pentru o asemenea nuntă, tânăra a spus că au cheltuit mai mult decât ar fi organizat totul într-un restaurant.

„Acasă a trebuit să cumpărăm orice măruntaie. Noi am cheltuit în jur de 180.000 de lei”, spune Irina.

Reamintim că, vara aceasta, un alt cuplu de moldoveni stabiliți Austria a organizat o nuntă în stilul anilor '90, la Ștefan Vodă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării