main logo
14357

Un cuplu care se întorcea din vacanță, amendat cu 10.000 de lei la vamă

Doi soți au fost amendați cu câte 5.000 de lei, după ce au spus că nu vor semna un punct din declarația pe care au îndeplinit-o la revenirea în R. Moldova.

Un cuplu care se întorcea din vacanță, amendat cu 10.000 de lei la vamăFoto: știri.md

Bărbatul a declarat pe o rețea de socializare că i-au apărut semne de întrebări privind autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile, transmite Știri.md.

„Eu am întrebat vameșii dacă pot ieși la magazin în timpul autoizolării, aceștia mi-au spus că pot. Am sunat ulterior la linia verde 080012300 și am întrebat de ei. Aceștia mi-au spus categoric. Atunci am cerut de la vameși o permisiune eliberată de ei pentru a mă putea duce la magazin așa cum familia mea nu va putea supraviețui 14 zile fără produse alimentare.

Ca urmare, eu și soția, ne-am ales cu câte o amendă de 5.000 lei. Iată și toată grija pe care o poartă statul pentru noi”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Raisa Novițchi ne-a declarat că cetățenii au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Întrebată de ce vameșul i-ar fi permis cetățeanului să meargă la magazin pentru a face cumpărături, aceasta a declarat că „polițistul de frontieră nu ar trebui să vină cu recomandări în cazul dat. Competențele noastre sunt strict la frontiera R. Moldova”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării