3 august, 07:52
13 460
18
Un cuplu care se întorcea din vacanță, amendat cu 10.000 de lei la vamă
3 august, 07:52
13 460
18

Doi soți au fost amendați cu câte 5.000 de lei, după ce au spus că nu vor semna un punct din declarația pe care au îndeplinit-o la revenirea în R. Moldova.

Foto: știri.md

Bărbatul a declarat pe o rețea de socializare că i-au apărut semne de întrebări privind autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile, transmite Știri.md.

„Eu am întrebat vameșii dacă pot ieși la magazin în timpul autoizolării, aceștia mi-au spus că pot. Am sunat ulterior la linia verde 080012300 și am întrebat de ei. Aceștia mi-au spus categoric. Atunci am cerut de la vameși o permisiune eliberată de ei pentru a mă putea duce la magazin așa cum familia mea nu va putea supraviețui 14 zile fără produse alimentare.

Ca urmare, eu și soția, ne-am ales cu câte o amendă de 5.000 lei. Iată și toată grija pe care o poartă statul pentru noi”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Raisa Novițchi ne-a declarat că cetățenii au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Întrebată de ce vameșul i-ar fi permis cetățeanului să meargă la magazin pentru a face cumpărături, aceasta a declarat că „polițistul de frontieră nu ar trebui să vină cu recomandări în cazul dat. Competențele noastre sunt strict la frontiera R. Moldova”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter