main logo
535

Un copil, decorat de către IGSU după ce a salvat familia de incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat „Gala Premianților ”.

Un copil, decorat de către IGSU după ce a salvat familia de incendiuFoto: IGSU

Evenimentul a fost consacrat salvatorilor, pompierilor, dar și partenerilor fideli ai instituției care s-au evidențiat pe parcursul anului 2021 în misiuni de salvare, la lichidarea situațiilor excepționale, dar și operațiuni contra cronometru, transmite Știri.md.

La ceremonia oficială de decernarea a mențiunilor a participat conducerea  Ministerului Afacerilor Interne, Ministrul Ana Revenco, Secretarii de Stat și conducerea IGSU în frunte cu colonel al Oprea Alexandru, dar şi parteneri fideli de dezvoltare.

În mesajul său, ministrul Afacerilor Interne a menționat curajul şi devotamentul de care dau dovadă pompierii în intervențiile realizate pentru salvarea oamenilor, dar şi respectul pentru persoanele care şi-au ales drept vocație profesia de salvator.

Șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, a mulțumit efectivul de trupă şi comandă pentru dedicație, dar şi rezistență supraomenească, calități demonstrate în misiuni dificile şi de durată.

La Gala Bărbăției cu mențiuni, titluri de onoare, diplome dar şi medalii au fost menționați 28 de salvatori şi pompieri din toate subdiviziunile instituției. Aceștia au fost felicitați de conducerea MAI şi IGSU într-un format festiv de sărbătoare.

În cadrul evenimentului au fost menționați cei mai buni pompieri, salvatori, scafandri, paramedici, conducători de intervenție, dispeceri, dar şi specialiștii din domeniul prevenției.

De asemenea conducerea MAI şi IGSU au evidențiat şi cele mai bune posturi de salvatori și pompieri voluntari Chișcăreni și Bravicea.

În acest an Gala a fost completată cu neminații deosebite cum ar fi Dinastie de pompieri, dar și Femeia salvator, care inspiră.

Cu mențiuni au fost decernați reprezentanții IGC, IGPF, Academia Ștefan cel Mare a Mai, dar și reprezentanți din alte instituții și întreprinderi. „Gala Premianților” are drept scop promovarea spiritului de echipă în rândul angajaților IGSU, dar şi menționarea celor mai desăvârșiți angajați.

De asemenea, cu decorație s-a ales și Maxim Sergheev – un copil de 6 ani din Bălți, datorită căruia a fost salvată viața tatălui său. 

ăiatul a reușit la timp să apeleze la 112, după ce în locuința sa a izbucnit un incendiu.

Potrivit IGSU, ceremonia de menționare „Gala Premianților ” IGSU a fost desfășurată pentru a șasea oară în istoria instituției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării