main logo
302

Un concert dedicat Zilei Europei a avut loc în Capitală

Un concert de muzică clasică, ușoară și de fanfară, consacrat Zilei Europei și Zilei comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, a avut loc astăzi în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală.

Un concert dedicat Zilei Europei a avut loc în CapitalăUn concert dedicat Zilei Europei a avut loc în Capitală

Evenimentul a fost organizat de Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitată de MOLDPRES, șeful interimar al Direcției municipale de cultură, Stela Mitriuc, a menționat că acest spectacol a devenit o tradiție. ”În fiecare an  marcăm  cele două sărbători  printr-un program muzical variat, la care invităm vedete ale Operei Naționale și interpreți de muzică ușoară. Vrem ca chișinăuienii să simtă o adevărată atmosferă de sărbătoare”, a subliniat Stela Mitriuc.

Spectacolul a început cu Imnul Europei, interpretat de Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, dirijată de maestrul Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului. A urmat un program de muzică clasică.  Pe scenă au evoluat cântăreții de operă Mariana Bulicanu, Ion Timofti, Veaceslav Timofti, Anastasia Cușnir, Tatiana Vârlan,  Iurie Maimescu și Victoria Nichitcenco.

Cântăreața de operă Mariana Bulicanu a afirmat că Ziua Europei este un eveniment care ne amintește de faptul că trebuie să ne atașăm valorilor europene, iar pentru aceasta e nevoie să le cunoaștem și să le promovăm. ”Am evoluat pe cele mai importante scene din țările europene și m-am convins că dacă vrem să ne integrăm în Uniunea Europeană, e necesar să fim pregătiți pentru asta, prin muncă și eforturi depuse în fiecare zi”, a specificat Mariana Bulicanu.

La rândul său, dirijorul Nicolae Dohotaru a subliniat că cele două sărbători sunt legate una de alta. ”Dacă n-ar fi fost jertfele celui de-al Doilea Război Mondial, n-am fi sărbătorit astăzi Ziua Europei”, a constatat Nicolae Dohotaru.

În cea de-a doua parte a spectacolului a evoluat orchestra de muzică ușoară a Direcției Cultură a municipiului Chișinău. Spre seară, în Grădina Publică va evolua Fanfara Direcției parcurilor de cultură și odihnă din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării