main logo
688

Un complex de procesare a subproduselor animaliere va fi construit la Criuleni

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv proiectul de lege ce prevede alocarea unui lot de teren agricol pentru construcția unui complex modern de colectare și procesare a subproduselor de origine animală (SOA), care nu sunt destinate consumului uman.

Complex de procesare a subproduselor animaliere, construit la CriuleniFoto: Imagine simbol

Este vorba de o suprafață de 2,5 ha de teren agricol, aflat în gestiunea Întreprinderii de Stat „Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Metodele actuale de prelucrare a SOA nu corespund practicilor internaționale. Acestea implică riscuri sporite pentru sănătatea publică și mediul înconjurător, creând dificultăți majore în asigurarea trasabilității produselor de origine animală și împiedicând, astfel, accesul lor pe piețele de export.

Potrivit unui studiu, unitatea de procesare a subproduselor de origine animală va oferi peste 30 de locuri de muncă noi.

Construcția unității de procesare a subproduselor de origine animală se pliază pe angajamentul asumat de Republica Moldova prin Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană privind cea de-a treia finanțare a Proiectului „Agricultura competitivă în Moldova” (MAC-P).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării