main logo
3906

Un comandant din SUA, vizită la Ministerul Apărării: Subiectele abordate

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, au avut întrevederi cu comandantul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, generalul-maior Marvin T. Hunt.

Un comandant din SUA, vizită la Ministerul Apărării: Subiectele abordateFoto: army.md

Discuțiile s-au axat pe cooperarea dintre Armata Națională și Garda Națională a Carolinei de Nord, dar și pe asistența oferită în contextul consolidării capacității de apărare a țării noastre, transmite Știri.md.

Anatolie Nosatîi a apreciat parteneriatul dintre Armata Națională și Garda Națională a Carolinei de Nord, care a înregistrat, de-a lungul anilor, progrese importante în diferite domenii. 

Ministrul a făcut referire la programele și inițiativele comune implementate, schimbul de experiență dintre militari și activitățile comune de instruire în cadrul exercițiilor și misiunilor.

De menționat că vizita oficială a delegației americane la Chișinău are loc în perioada 19-21 august, fiind parte a Planului de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul curent.

Totodată, în următoarele zile, generalul-maior Marvin T. Hunt va participa la Ziua Vizitatorilor Distinși în cadrul exercițiului „Scutul de Foc - 2024”.

Armata Națională a Republicii Moldova colaborează cu Garda Națională a Carolinei de Nord SUA din 1998.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării