main logo
3128

Un chirurg din Moldova, amendat și declarat nebun în Italia

Sentință în cazul unui medic originar din Moldova care lucra în Italia. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 11 noiembrie 2015, pe străzile orașului Novara. Cazul care a provocat panică printre locuitori a fost filmat și publicat pe Internet.

Un chirurg din Moldova, amendat și declarat nebun în Italia

Potrivit presei din Italia, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, amenința oamenii din cauza unei situații din trafic care l-a scos din sărite pe moldoveanul cu dublă cetățenie.

Mai mult, bărbatul ar fi scos un pistol cu gloanțe oarbe și a efectuat mai multe împușcături.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

La rândul său, doctorul a spus ulterior că a luat antidepresante, iar scena rușinoasă s-a datorat efectelor adverse ale medicamentelor.

Procesul de judecată a durat trei ani, iar miercuri, 16 ianuarie, instanța a declarat că bărbatul e parțial nebun și l-a obligat să plătească o amendă de 1.500 de euro.

Asta pentru amenințări, deținere de pistol și cuțit, plus că a deranjat ordinea publică.

Anterior, medicul declara că avea doar 5 gloanțe și posibil ar fi împușcat în polițiști dacă ar fi avut rezerve, iar cuțitul îl purta pentru că e chirurg și ar fi avut nevoie de el oricând.

Bărbatul risca și un an și jumătate de închisoare pentru că ar fi opus rezistență la reținere.

Totuși, avocatul său a reușit să convingă instanța în baza probelor video că bărbatul era la pământ și a fost calm în timp ce era încătușat de oamenii legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării