main logo
8983

Un centru de oficii din Chișinău scoate sigla Z de pe clădire

Un centru de oficii își scoate sigla Z de pe clădirea situată pe strada Calea Ieșilor din Chișinău, după ce acest simbol a fost interzis prin lege în R. Moldova.

Un centru de oficii din Chișinău scoate sigla Z de pe clădireFoto: Facebook.com

Imagini cu dovada au fost publicate de un internaut pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

„Nebunia a devenit mai puternică. Muncitorii au început să demonteze sigla cu litera „Z””, a comentat internautul.

Redacția AGORA menționează că firmele „Z Tower” și „Z Cafe” și-au făcut rebranding. 

Unii dintre administratori au spus că și-au schimbat logo-ul până la începerea războiului, iar alții - după. 

Menționăm că, potrivit legii publicate în Monitorul Oficial, interzicerea simbolurilor „Z” și „V” nu se referă la mărcile comerciale.

Potrivit textului legii, Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008 a fost completat cu articolul 365/5, care stabilește răspunderea contravențională pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt folosite în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Menționăm că legea privind interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a fost publicată ieri, 20 aprilie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, dar și a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infracțiune. 

Pedeapsa pentru aceasta prevede o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice care vor încălca prevederile respective riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Reamintim că simbolurile „Z” și „V”, utilizate de către armata rusă în agresiunea lansată împotriva Ucrainei și care au fost interzise în Republica Moldova, i-au determinat pe mai mulți agenți economici din țară să-și revizuiască denumirea, întrucât literele respective se regăsesc în designul brandului.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării