main logo
693

Un bust dedicat lui Mihai Volontir va fi edificat la Bălți

Un bust dedicat renumitului actor de teatru și cinema, Mihai Volontir, va fi edificat pe Aleea Clasicilor Culturii Naţionale din municipiul Bălţi.

Un bust dedicat lui Mihai Volontir va fi edificat la Bălți

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect privind edificarea bustului, pentru executarea şi instalarea acestuia, precum şi pentru amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din mijloacele financiare provenite din donaţiile comunităţii, agenţilor economici şi ONG-urilor, din alte sponsorizări, relatează Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Bustul se propune a fi edificat în scopul eternizării memoriei lui Mihai Volontir, Cetăţean de Onoare al municipiului Bălţi, Cavaler al Ordinului Republicii.

Mihai Volontir s-a născut la 9 martie în anul 1934 în satul Glinjeni, raionul Rezina. În cariera sa, Mihai Volontir a jucat în circa 120 de roluri de teatru şi film. 

A fost apreciat şi ca interpret de muzică uşoară pentru şlagăre ca „Viaţa asta-i scurtă tare”, „Moldovenii când se strâng...”, „Rugă”, „Durere” ş.a. Mihai Volontir s-a stins din viaţă la 15 septembrie 2015.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării