main logo
9927

Un bebeluș a decedat la Centrul Mamei și Copilului: Reacția instituției

Un băiețel în vârstă de doar opt luni a decedat la IMSP Centrul Mamei și Copilului, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la intestinul gros. Părinții acestuia acuză personalul medical de „neglijență”. Cu o reacție în acest sens a venit purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu.

Un bebeluș a decedat la Centrul Mamei și Copilului: Reacția instituțieiImagine simbol

Potrivit lui Maxim Cazacu, în cadrul instituției a fost demarată o anchetă internă care urmează să stabilească toate circumstanțele cazului, inclusiv acțiunile sau inacțiunile personalului medical, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

În același timp, părinții bebelușului decedat au declarat că „intervenția chirurgicală a decurs bine, iar echipa de chirurgi a anunțat că a fost una de succes”. Ulterior, copilul a fost transferat în Secția de Reanimare, unde trebuia să fie supravegheat câteva zile.

Părinții micuțului spun că acesta a decedat „înecându-se cu propria vomă”, în timp ce angajații din unitatea Secției de Reanimare dormeau.

„Voma ca urmare a revenirii postoperatorii este un lucru obișnuit, bine cunoscut de medici”, mai menționează părinții bebelușului. 

Intervenția de resuscitare a fost efectuată după un interval excesiv de timp, ceea ce a dus la distrugerea substanțială a țesutului cerebral al minorului.

Drept urmare, pe data de 29 septembrie 2024, copilul a suferit un nou stop cardiac, iar în urma tentativelor eșuate de resuscitare a fost declarat decedat.

Acum, părinții micuțului spun că le e frică că persoanele care se fac vinovate de decesul copilului lor vor scăpa de pedeapsă. 

Potrivit lui Maxim Cazacu, urmează a fi efectuată o expertiză medico-legală la Centrul de medicină legală, iar rezultatele vor fi comunicate reprezentanților legali.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării