main logo
2532

Un bărbat din Edineț, arestat pentru că a refuzat testarea alcoolscopică

Un bărbat din Edineț a fost arestat după ce a refuzat testarea alcoolscopică. Procuratura Edineț a pornit o urmărire penală.

Un bărbat din Edineț, arestat pentru că a refuzat testarea alcoolscopicăFoto: Imagine simbol

Potrivit informațiilor, bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi urcat în stare de ebrietate la volanul unui microbuz de model Ford, pe data de 11 septembrie curent, transmite Știri.md.

În timp ce conducea, el a fost oprit în municipiul Edineț de către angajații Poliției. După ce a oprit autovehiculul, șoferul și doi pasageri au fugit de la fața locului.

La scurt timp, bărbatul s-a întors, a urcat în salonul microbuzului și a încuiat ușile din partea interioară. Fiindu-i propus de a fi supus testării alcoolscopice sau de a trece examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și colectării probelor biologice, acesta s-a împotrivit.

Momentan, bărbatul se află în arest preventiv.

În context, amintim că noile modificări legislative care prevăd sancțiuni mai aspre pentru fapta de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate au intrat în vigoare recent, la 7 septembrie.

Astfel, șofatul în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau ebrietate narcotică se sancționează cu închisoare de la 1 la 5 ani, în funcție de gravitatea faptei. Vechile prevederi stipulau drept pedeapsă pentru această infracțiune munca neremunerată în folosul comunității, închisoarea fiind o excepție, pentru persoanele care fie au fost private de dreptul de a conduce mijloace de transport, fie nu dețineau permis de conducere în momentul comiterii faptei, maximul posibil de a fi aplicat fiind doar 1 an de închisoare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării