main logo
645

Un bărbat din Bubuieci a fost reţinut pentru fabricarea actelor false

Un bărbat din comuna Bubuieci a fost reținut pentru fabricarea, deţinerea şi comercializarea documentelor oficiale false şi punerea în circulaţie a banilor falşi.

Un bărbat din Bubuieci a fost reţinut pentru fabricarea actelor false

Operaţiunea de reţinere a avut loc în seara zilei de ieri, transmite Știri.md.

Potrivit celor constatate, bărbatul este bănuit că ar face parte dintr-un grup criminal specializat în punerea în circulaţie a semnelor băneşti emise de organul autorizat al unei uniuni monetare de state străine, false, utilizate pentru efectuarea plăţilor, precum şi fabricarea, deţinerea şi comercializarea, pe teritoriul municipiului Chişinău, a documentelor oficiale false, contra sumei de la 5.000 lei la 7.000 lei.

În rezultatul percheziţiei efectuate la domiciliul unuia din membrii grupului infracţional, au fost depistate telefoane mobile, cartele SIM, stick-uri de stocare a informaţiei, care conţin probe referitor la săvârşirea infracţiunilor incriminate. 

De asemenea, au mai fost depistate 8 pachete cu masă vegetală fărâmiţată cu miros specific şi aparate artizanale de preparare şi consum de droguri, care au fost transmise Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale, sancţiunile cărora prevăd o pedeapsă de până la 10 ani închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării