main logo
1243

Un bărbat din Anenii Noi s-a spânzurat, fiind bănuit de viol

Frica de pușcărie l-ar fi băgat în mormânt pe un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitatea Speia, din raionul Anenii Noi.

Un bărbat din Anenii Noi s-a spânzurat, fiind bănuit de viol

Cadavrul acestuia a fost descoperit în dimineața zilei de ieri, 16 octombrie, în jurul orei 07:00, agățat cu o funie de un copac în grădină. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au mai avut loc încă două cazuri de suicid, în sudul și nordul R Moldova, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Solicitată telefonic, Silvia Vetco, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, a declarat pentru Deschide.MD că vecinii bărbatului au fost cei care au găsit cadavrul și imediat au anunțat poliția.

„La fața locului s-a deplasat Grupa Operativă din cadrul IP Anenii Noi, dar și un medic legist, care au stabilit la fața locului că este vorba despre un caz de suicid, iar pe suprafața cadavrului nu au fost găsite urme de moarte violentă”, a precizat Vetco.

Reprezentantul poliției a ținut să menționeze că victima locuia de mai bine de 9 ani în concubinaj cu o femeie din localitate, dar cu care nu avea copii comuni. Aceasta le-ar fi declarat oamenilor legii că acum două zile, bărbatul ar mai fi încercat o tentativă de suicid cu aceeași funie, dar ea l-ar fi convins să renunțe. Aseară, femeia l-ar fi văzut pe bărbat, dar nu a dat de bănuit că arede gând să-și pună capăt zilelor.

Oamenii din localitate susțin că bărbatul ar fi fost bănuit într-un dosar pentru viol, iar după ce a mers la victimă ca să o convingă să-și retragă plângerea, ultima l-ar fi ignorat, iar el a amenințat-o că-și va pune capăt zilelor.

Reprezentantul Poliției din Anenii Noi ne-a confirmat informația, și ne-a declarat că bărbatul a fost recunoscut ca bănuit într-un cauză penală pentru viol, pornită acum trei  zile, după ce o tânără în vârstă de 25 de ani a scris plângere la poliție pe numele acestuia.

Cel de al doilea caz de suicid a avut loc în după-amiaza zilei, în jurul orei 13:00, în localitatea Congaz, din raionul Comrat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, care s-ar fi aruncat într-o fântână din curtea casei.

În cel de al treilea caz de suicid este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani, din localitatea Egorovca, din raionul Edineț, care s-a strangulat în propria casă.

Solicitată telefonic, Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Fălești, a declarat pentru Deschide.MD că femeie locuia de una singură de ceva vreme, soțul și copii acesteia fiind plecați la muncă peste hotare.

„Pe suprafața cadavrului nu au fost depistate semne de moarte violentă, iar victima nu a lăsat niciun bilețel de adio. Potrivit vecinilor, femeia s-ar fi plâns anterior că avea mari dureri de cap în ultima perioadă”, a precizat Molceanov.

Potrivit datelor statistice pentru nouă luni ale acestui an, deținute de către Inspectoratul General al Poliției, cu privire la cazurile și tentativele de suicid în rândul populației se atestă că au fost înregistrate 842 (939 anul 2017) informații privind comportamentul autodistructiv dintre care:

1)      285 (304 anul 2017) suicid soldate cu deces (43 sunt femei, iar 242 bărbați)

2)      557 (635 anul 2017) tentative de suicid (284 sunt femei, iar 273 bărbați). 

Conform acelorași date statistice, în luna septembrie a acestui an au fost înregistrate 31 cazuri de suicid (3 femei și 28 bărbați) și 43 tentative de suicid (23 femei și 20 bărbaţi).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării