main logo
1289

Un bărbat, condamnat pentru zeci de cazuri de trafic de influență

Un bărbat găsit vinovat de săvârșirea a 26 de cazuri de trafic de influență a fost amendat cu 175.000 lei și privat de dreptul de a deține funcții publice pe un termen de trei ani.

Un bărbat, condamnat pentru zeci de cazuri de trafic de influențăImagine simbol

Potrivit Procuraturii Generale, cauza penală a fost pornită în octombrie 2017 de Centrul Național Anticorupție, iar conform anchetei, în 2017, bărbatul, pe când ocupa funcția de director-administrator al unei întreprinderi specializate în consultanță juridică, contabilitate, servicii de construcție și cadastrale, a pretins și primit sume de bani între 300 și 2.700 euro de la diverse persoane, transmite Știri.md.

Aceste sume au fost solicitate pentru a perfecta procesele-verbale de recepție finală a unor obiective de construcție, incluzând în comisiile de recepție specialiști atestați în domeniul construcțiilor și influențând semnarea acestor documente.

De asemenea, acesta a primit bani pentru a influența diverse acțiuni în cadrul Agenției Servicii Publice, printre care înregistrarea proceselor-verbale de recepție finală a încăperilor, înregistrarea unui bun imobil nou format, perfectarea autorizației de construire a unui drum de acces și alte intervenții similare.

Totodată, acesta a primit bani sub pretextul influenței asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, pentru a urgenta privatizarea unui apartament sau a modificarea liniilor roșii la un bun imobil.

După ce acesta fost recunoscut vinovat, instanța i-a stabilit o amendă de 175.000 lei și interdicția de a deține funcții publice timp de trei ani pentru trei episoade de trafic de influență.

De asemenea, acesta a fost recunoscut vinovat pentru alte 23 de episoade, însă, din cauza expirării termenului de prescripție, a fost liberat de pedeapsă penală pentru aceste fapte.

În plus, instanța a dispus confiscarea a 6.300 euro și 22,200 lei, considerându-le venituri obținute din activități infracționale, și a menținut sechestrul asupra bunurilor sale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării