main logo
2081

Un bărbat condamnat la închisoare, reținut în timp ce se ducea la stână

Un fugat a fost identificat și reținut de către polițiștii de frontieră în zona de responsabilitate a Sectorului PF Cahul.

Un bărbat condamnat la închisoare, reținut în timp ce se ducea la stânăFoto: border.gov.md

Totul a avut loc acum o zi, trecut de miezul nopții, în apropiere de Punctul de Trecere Cahul, transmite Știri.md.

Potrivit datelor, polițiștii au observat un autoturism care se deplasa pe digul de protecție, paralel cu frontiera de stat. În scurt timp, polițiștii de frontieră au intervenit și au depistat doi bărbați care încercau să deblocheze un autoturism, ce a derapat într-un șanț. 

La fața locului s-a stabilit că șoferul este băștinaș al satului Zârnești, r-nul Cahul, iar cel de-al doilea bărbat nu s-a putut legitima în lipsa unui act de identitate asupra sa, însă conform declarațiilor, ar fi un locuitor al satului Andrușul de Jos.

Niciunul dintre ei nu și-au avizat aflarea în zona de frontieră, în special pe timp de noapte. Aceștia și-au argumentat acțiunile prin faptul că se deplasau la o stână de oi din apropiere, să clarifice un conflict cu un cioban. În vederea continuării cercetărilor, persoanele au fost însoțite la sediul Sectorului.

Ca urmare a verificării în baza de date, a fost confirmată identitatea bărbatului fără documente, însă s-a constatat că acesta figureaza ca fiind căutat de autoritățile de drept naționale. La sfârșitul anului 2020, bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru comiterea unei tâlhării. Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au anunțat Inspectoratul de Poliție Cahul care, operativ s-au prezentat și au preluat persoana.

Totodată, ambii bărbații s-au ales cu amenzi în mărime a câte 600 de lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării