main logo
5204

Un bărbat care dorea să-și vândă un grătar a deconspirat un escroc

Un bărbat care a plasat un anunț pe o platformă de vânzări ar fi fost telefonat de un potențial cumpărător, care s-a dovedit a fi un escroc.

Un bărbat care dorea să-și vândă un grătar a deconspirat un escroc

Pe o rețea de socializare au fost publicate imagini video în care apare un bărbat convorbind la telefon cu un alt bărbat, cei doi discutând despre un potențial transfer bancar în schimbul unui grătar, transmite Știri.md cu referire la echipa.md.

Bărbatul care plasase anunțul și-a dat seama din prima că este telefonat de un escroc așa că a decis să nu cadă în plasa acestuia.

Potențialul cumpărător ar fi spus că se află peste hotare și că este interesat în cumpărătură, însă poate achita doar prin transfer.

Astfel escrocul cere datele cardului bancar al vânzătorului precum că dorește să îi transfere o sumă de bani în schimbul grătarului.

Într-un final vânzătorul s-a dat de gol și i-a spus escrocului că este la curent de schema pe care acesta o pusese în funcțiune și că nu va trimite datele cardului.

Menționăm că oamenii legii cunosc și documentează astfel de cazuri, iar la moment se petrec măsuri speciale de investigație și urmărire penală în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată forțele de ordine recomandă cetățenilor să fie prudenți dacă sunt telefonați de persoane care se prezintă drept reprezentanții unei bănci și cer datele cardului bancar și recomandă ca nici într-un caz să nu ofere aceste date.

Ori dacă ați plasat anunțuri pe rețelele de socializare precum că vindeți bunuri materiale, să nu acceptați ca potențialul cumpărător să vă achite prin transfer pe cardul bancar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării