main logo
2061

Un bărbat a fost amendat cu 70.000 de lei pentru trafic de influență

Un bărbat a fost amendat cu 70.000 de lei într-un dosar de trafic de influență. Cauza penală vizată a fost pornită de către Centrul Național Anticorupție în august 2021.

Un bărbat a fost amendat cu 70.000 de lei pentru trafic de influențăFoto: IPN

Potrivit probelor administrate, ilegalitățile au fost admise în perioada septembrie-octombrie 2021, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Inculpatul urmărea să obțină profit din tranzacțiile imobiliare, iar pentru aceasta a apelat la o altă persoană care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului cadastru al Agenției Servicii Publice. Astfel, contra sumei de 2.640 de lei, inculpatul a obținut documentele necesare, evitând procedurile legale și fără prezența fizică a solicitantului.

Urmărirea penală, efectuată sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, a durat doi ani, iar datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar șapte luni. Cauza s-a aflat în examinarea unui judecător specializat doar o lună.

Recent instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea traficului de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70.000 de lei.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării