main logo
5667

Un autocar cu copii din Moldova, reținut la granița cu Letonia

Un autocar cu copii moldoveni a fost reținut la granița lituaniană. Aceștia se întorceau de la un festival din Belarus, la care au luat marele premiu.

Un autocar cu copii din Moldova, reținut la granița cu Letonia

Potrivit informațiilor, autocarul cu copii stă la graniță de 24 de ore fără vreo explicație. Despre aceasta scrie artistul și prezentatorul Pavel Duganov, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Un autocar cu copii moldoveni, care au cântat la un festival din Belarus, a fost reținut la granița lituaniană și stă la graniță de 24 de ore, fără vreo explicație, în condiții inumane.

Motivul este „amenințarea la securitatea națională a Lituaniei”.

În urmă cu câteva săptămâni, o delegație lituaniană a venit în Moldova și l-a sărutat pe președintele nostru pe mâna dreaptă, au promis dragoste și loialitate. Și asta numesc ei prietenie și valori europene, să-ți bați joc de copii?

Să nu lăsăm soarta copiilor noștri în seama arbitrarilor”, se arată în mesajul publicat de Duganov pe pagina sa de Facebook.

Ministerul de Externe a venit cu detalii în cazul autocarului cu copii moldoveni, staționat la hotar cu Lituania. Potrivit MAE, trecerea autocarului nu a fost autorizată din cauza lipsei de licență a transportatorului.

Autoritățile precizează că Ambasada R.Moldova din Vilnius este în contact permanent cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și a obține autorizația necesară în cel mai scurt timp posibil.

„Ministerul Afacerilor Externe a intervenit și informează că, în condițiile ordonanței Guvernului lituanian cu privire la regimul de trecere a frontierei, trecerea autocarului nu a fost autorizată din cauza lipsei de licență a transportatorului. Ambasada R. Moldova din Vilnius este în contact permanent cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și a obține autorizația necesară în cel mai scurt timp posibil. Siguranța cetățenilor noștri este o preocupare centrală și ne angajăm să le asigurăm trecerea frontierei fără întârzieri”, se arată în mesajul ministerului.

În acest sens, MAE recomandă tuturor cetățenilor să se asigure, înainte de orice călătorie, de validitatea actelor personale, dar și de faptul că transportatorul ales este autorizat și respectă toate normele de siguranță și legalitate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării