main logo
904

Un artist plastic din România a vernisat o expoziție la Chișinău

Muzeul Național de Artă al Moldovei a vernisat astăzi o expoziție a artistului plastic Gheorghe Lungu din Iași, România. Expoziția cuprinde 39 de lucrări de pictură.

Un artist plastic din România a vernisat o expoziție la Chișinău

În debutul manifestării, directorul instituției, Tudor Zbârnea, a menționat că Gheorghe Lungu este un artist cunoscut în Iași, precum și în alte orașe din România, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

„Această expoziție este integră, cu un discurs pictural al unui artist care trăiește profund cu actualitatea, dar și cu conexiuni foarte sigure în trecut într-o anumită simbolistică, cu care încearcă să-și descopere trăirile interioare. Un artist care parcă trăiește din cotidian în pictura sa, dar în același timp observăm lucruri esențializate, pe care numai un real căutător poate să descopere aceste fenomene, aceste schimbări și lucruri care au loc astăzi în viața noastră. Mă bucur că am reușit să-l aducem la Chișinău. Descoperim un artist nou pentru noi”, a subliniat Tudor Zbârnea.

La rândul său, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a afirmat că a rămas surprins de această expoziție. 

„Noi, care credeam că cunoaștem aproape tot ceea ce se întâmplă în arta plastică din România, iată că aici, la Iași, în imediata apropriere, nu știam că există un asemenea maestru. Este un artist de mare valoare, care a expus în multe galerii din România și din numeroase țări europene”, a mai spus Dumitru Bolboceanu.

Gheorghe Lungu s-a născut  la 12 decembrie 1948, în comuna Ştefăneşti, judeţul Botoşani, România. În 1966 susţine examenul de bacalaureat la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iaşi. 

A absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din aceeași localitate. În anul 1970 debutează în expoziţia de grup din Sala Paşilor Pierduţi din Iaşi. 

Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Gheorghe Lungu este deținătorul mai multor premii: Premiul pentru Pictură, Salonul anual de artă Artis, Diplomă de excelenţă, U.A.P. Iaşi, Salonul Artis, ediţia a XIII-a, Premiul Special pentru albumul „Lumină lină”, Salonul Internaţional de Carte Românească, ediţia a XVII-a, Iaşi, Diplomă de excelenţă, U.A.P. Iaşi, Salonul Artis, ediţia a XI-a.

Expoziția va fi deschisă până la 5 mai.     

Картинки по запросу Gheorghe Lungu

Картинки по запросу Gheorghe Lungu

Картинки по запросу Gheorghe Lungu

Картинки по запросу Gheorghe Lungu

Картинки по запросу Gheorghe Lungu

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării