main logo
1966

Un angajat SFS, depistat cu avere nejustificată de peste 500.000 de lei

Autoritatea Națională de Integritate a constatat o diferență substanțială, în mărime de peste 500.000 de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către un funcționar public în cadrul Serviciului Fiscal de Stat și soția acestuia.

Un angajat SFS, depistat cu avere nejustificată de peste 500.000 de leiFoto: bizlaw.md

Analizând materialele acumulate în cadrul controlului, inspectorul de integritate a ajuns la concluzia că explicațiile subiectului controlului nu sunt întemeiate, deoarece afirmațiile acestuia nu se bazează pe probe concludente și veridice, transmite Știri.md.

Prin urmare, în rezultatul examinării în ansamblu a evoluției modificărilor patrimoniale care reprezintă echivalentul bănesc al averii dobândite – apartament, teren agricol, mijloace de transport – şi a cheltuielilor suportate, comparativ cu veniturile obținute în aceeași perioadă de către persoana supusă controlului împreună cu soția, până în noiembrie 2016, s-a stabilit o diferență substanțială în valoare de 500.049,31 lei.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea, funcționarul public decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, aceasta fiind obligată să depună declarații de avere și interese personale rectificate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării