main logo
994

Un angajat al IGC a participat la un curs desfășurat în Italia

În perioada 7-18 octombrie 2024, un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) a participat la cursul internațional „Combaterea terorismului și a subversiunii”, desfășurat la Caserta, Italia.

Un angajat al IGC a participat la un curs desfășurat în ItaliaFoto: Carabinier.gov.md

Potrivit IGC, instruirea a abordat subiecte esențiale, axându-se pe definițiile și tipurile de terorism, strategiile de contraterorism, procesul de radicalizare și recrutare, cyberterorismul, partajarea informațiilor, legislația și respectarea drepturilor omului, cooperarea internațională și implicarea comunității, transmite Știri.md

Participanții au avut oportunitatea de a explora o varietate de strategii și măsuri concepute pentru a întări securitatea atât la nivel național, cât și internațional, oferind astfel o înțelegere aprofundată a provocărilor contemporane în domeniul securității.

Colaborarea eficientă între întreprinderile de securitate, organizațiile internaționale și comunitățile locale a fost evidențiată ca un element esențial. Parteneriatele formate în cadrul acestui curs nu doar că facilitează schimbul de informații, ci contribuie și la întărirea coeziunii sociale, o componentă crucială pentru prevenirea radicalizării.

Participarea la cursul „Combaterea terorismului și a subversiunii” reprezintă un pas important în consolidarea capacităților de reacție și prevenire a terorismului, reafirmând angajamentul Inspectoratului General de Carabinieri de a colabora activ pe plan internațional în fața provocărilor globale.

Foto: Carabinier.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării