main logo
518

Un an de la stihia din 2017. Pagubele au ajuns la aproape 70 de milioane de lei

Acum un an, vremea o luase razna în Moldova. Astăzi se împlineşte un an de la ninsorile din aprilie 2017, care au paralizat Capitala şi alte sute de localităţi, în special din sudul ţării.

Un an de la stihia din 2017: Pagube de 70 de milioane de leiUn an de la stihia din 2017. Pagubele au ajuns la 70 de milioane de lei

Satele au rămas fără curent timp de câteva zile, iar în Chişinău 10.000 de copaci au fost doborâţi. Valoarea pagubelor a ajuns la aproape 70 de milioane de lei, relatează Publika.md

Chiar în prima zi a stihiei, Guvernul a anunţat o mobilizare generală în Capitală, inclusiv a Armatei, pentru a lichida consecinţele ninsorii. Au fost implicaţi sute de poliţişti, salvatori şi muncitoari.

În urma intemperiei a fost afectate mai multe parcuri din Chişinău. Iar în Grădina Botanică 80 la sută dintre arborii și arbuștii decorativi au avut de suferit. În urma stihiei şi mai multe ţări au dat o mână de ajutor.

Asociația "Crucea Roșie" din China a oferit 100 de mii de dolari, Ucraina - 375.000, iar Turcia a donat 100.000 de euro.

De asemenea, Prințul Albert al doilea de Monaco a anunțat că va oferi ajutor pentru a restabili Grădina Botanică, după ce a vizitat țara noastră. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării