main logo
1018

Un an de la moartea lui Andrei Braguța, tânărul bătut în penitenciar

Acum un an, la 2 septembrie 2017, zeci de oameni s-au adunat în scuarul catedralei Chișinău, cerând dreptate în dosarul tânărului de 32 de ani.

Un an de la moartea lui Andrei Braguța, tânărul bătut în penitenciar

Andrei Braguța a  decedat în spitalul Penitenciarului nr. 16 (Pruncul) din Chișinău pe 26 august 2017, la 11 zile de la reținerea sa, după ce a fost bătut, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, după ce un echipaj al Inspectoratului de Patrulare a încercat să oprească un automobil de model „Volkswagen Passat”, pentru depășirea limitei de viteză, pe traseul Bălți-Sărăteni, circulând cu 110 km/h.

Potrivit procurorului, în momentul în care a fost oprit, Braguța era în stare de ebrietate. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă

După un șir de circumstanțe dubioase, Andrei Braguța nu ajunge să fie internat la Psihiatrie, deși era o încheiere judecătorească în acest sens.

Andrei Braguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august 2017, iar cauza directă a decesului a fost stabilită ca „Insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie purulentă”, fapt confirmat prin certificatul medical constatator.  

Între timp rudele acestuia susțineau că bărbatul ar fi fost bătut în penitenciar, unde a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, având urme de violență pe corp.

În februarie 2018, la șase luni de la decesul lui Braguța, Vieru spunea că în procedura instanțelor competente sunt patru cauze penale – două transmise în instanța de judecată și încă două la etapa de urmărire penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării