Un altfel de hram la Hâncești: Distracţia s-a mutat în mahalale
22 noiembrie, 10:09
1 889
0
Un altfel de hram la Hâncești: Distracţia s-a mutat în mahalale
22 noiembrie, 10:09
1 889
0

Locuitorii din Hânceşti au sărbătorit sâmbătă hramul oraşului. Totuși, dacă înainte de pandemie autorităţile invitau oamenii la marele eveniment, de această dată, ele au fost oaspeţii sărbătorii.

Distracția s-a mutat în mahalale, unde localnicii au gustat din bucate delicioase şi au băut vin, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

În mahalaua de pe străzile Miron Costin şi Mihai Moraru evenimentul a avut o dublă semnificaţie. Acum zece zile, s-au încheiat lucrările de reabilitare a drumului, iar oamenii au invitat autorităţile la o masă de sărbătoare în aer liber.

Petrecăreţii spun că, în pofida pandemiei, hramul oraşului nu poate fi anulat.

"Fiind sărbătoare în oraş. Nu se petrece nimic cu pandemia şi am hotărât ceva nou să introducem. Ne-am străduit cu măşti, am pus special şi dezinfectant."

"Chiar dacă nu sunt acele dansuri, nu sunt acele artificiii, noi în suflet le avem. Spirit de sărbătoare, atmosferă de sărbătoare există."

"Era în centru da, dar acum ce să facem dacă nu-i chip, facem pe acasă."

Sărbătoarea a fost dublă şi în mahalaua de pe strada Dimitrie Cantemir, unde la fel a fost reabilitat drumul. Oamenii au transformat un garaj într-o casă mare şi au agăţat pe pereţi covoare şi prosoape tradiţionale.

"Maşina unde o ţine vecinul nostru şi m-am gândit ia repede pernele din casă, vreo două prosoape, covorul şi oleacă de frumos să fie. S-a primit o sărbătoare foarte frumoasă."

"Mai facem oleacă focul, oleacă de cărniţă mai coceam încolo, încoace. Suntem fericiţi că drumul deja s-a făcut, gata nu mai mergem prin glod că vreo 30 de ani am mers aşa."

În ciuda frigului de afară, oamenii au încins o horă.

"Hramul localităţii Hînceşti este 21 noiembrie, aproape sfârşit de an, moi ne facem totalurile. Cetăţenii astăzi s-au strâns ca să şi ziua şi hramul localităţii şi ne-a invitat şi pe noi ca Primăria în ospeţie la ei. Foarte frumos, le mulţumesc foarte mult.", a spus primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari. 

Sâmbătă, hramul a fost marcat şi în oraşele Cahul, Nisporeni, Glodeni şi Şoldăneşti.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter