22 mar, 2018 12:35
578
0
Un alt dosar ce vizează parcările cu plată, în judecată
22 mar, 2018 12:35
578
0

Un alt dosar ce vizează “parcările cu plată” a fost transmis, astăzi, în judecată.

Un alt dosar ce vizează parcările cu plată, în judecată. Foto: B365

Procuratura Anticorupție anunță despre expedierea în instanță a cauzei penale în privința conducătorului unui grup de societăți comerciale, învinuit în comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 42 alin.3,4,5, art.335 alin.1 Cod penal și a unui factor de decizie din cadrul Primăriei Chișinău, învinuit în baza art.328 alin.(1) Cod penal, care acționând în participație, au cauzat daune în proporţii considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale locuitorilor municipiului Chișinău, precum și administraţiei publice locale.

În fapt, omului de afaceri i se incriminează că a organizat și instigat persoane cu funcții de răspundere din cadrul Primăriei municipiul Chișinău, în vederea organizării unui concurs inechitabil, cu desemnarea unui câștigător prestabilit care urma să gestioneze parcările cu plată din municipiul Chișinău. 

Reprezentantul Primăriei Chișinău este acuzat de depășirea vădită a atribuțiilor de serviciu, contribuind la derularea unei licitații neloiale, cu minimalizarea concurenței. Acesta a semnat contractul de parteneriat public - privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chișinău. Clauzele contractului respectiv erau în detrimentul municipiului Chișinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câștigătoare.

Dacă cei doi figuranți pe dosar vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani, fiind impuși să suporte cheltuielile judiciare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter