Un aliment nelipsit de pe masa de Paște poate provoca probleme digestive
Drob de miel, ouă roșii, pască și cozonac sunt doar câteva dintre preparatele tradiționale esențiale pe masa de Paște. Totuși, nutriționiștii avertizează că drobul, deși este considerat vedeta sărbătorilor pascale, nu ar trebui să fie primul aliment consumat.

Drobul nu ar trebui să fie primul aliment consumat
Specialiștii în nutriție subliniază că acest preparat, care se face în mod tradițional din organe precum ficat, inimă, rinichi și prapure, este foarte greu de digerat. Consumul său pe stomacul gol poate provoca balonare, dureri abdominale sau chiar crize biliare, transmite Știri.md cu referire la evz.ro.
După noaptea de Înviere, care se desfășoară de obicei în condiții de frig și după o perioadă de post, organismul este sensibil și are nevoie de o tranziție blândă către mesele bogate.
Nutriționiștii recomandă să începem ziua de Paște cu ceva ușor
Experții recomandă să începem ziua cu un ceai cald, un iaurt sau o gustare ușoară, înainte de a trece la alimentele mai grele.
Nutriționista Mihaela Bilic atrage atenția și asupra altor preparate consumate de Paște, cum ar fi ouăle fierte sau drobul.
„Dacă consumi un ou fiert cu gălbenuș tare, care este greu de digerat, este posibil ca bila să fie afectată. Totuși, nu este o tragedie; nu te va duce la spital. Indigestia și disconfortul abdominal apar mai ales din amestecul de alimente”, a explicat Mihaela Bilic la Antena 3 CNN.
Carnea, un aliment de consumat întotdeauna cu legume
Mihaela Bilic este de părere că cel mai greu de digerat sunt produsele din carne, mai ales dacă este gătită în ulei. Ea recomandă să fie consumată împreună cu legumele.
„De exemplu, carnea, care este sățioasă și se digeră mai greu, mai ales dacă este prăjită. Însă, dacă consumi oul împreună cu legume, este mult mai bine”, a mai spus nutriționista.
Așadar, de Paște, cheia pentru a evita neplăcerile digestive și a ne bucura de sărbători în liniște este moderația și echilibrul.