main logo
3106

Un agent economic ar fi prejudiciat statul cu circa 14 milioane de lei

Un agent economic este cercetat pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproape 14 milioane de lei.

Un agent economic ar fi prejudiciat statul cu circa 14 milioane de leiFoto: Poliția RM

Potrivit Poliției, în perioada 2021-2023, un agent economic care gestionează o rețea de restaurante, în comun cu contabila și administratorii localurilor, a creat o schemă prin intermediul căreia a comis o evaziune fiscală și, respectiv, spălare de bani, transmite Știri.md.

Mai exact, ancheta a stabilit că agentul economic nu ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor de stat. În perioada menționată mai sus, beneficiarul ar fi prejudiciat bugetul statului cu 13.980.559 de lei.

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și în localurile care aparțin agentului economic. 

În urma acțiunilor au fost ridicate acte contabile, caiete de ciornă, sume bănești, un dispozitiv electronic pentru stocarea datelor contabile care era ascuns într-un apartament din Chișinău (unde se păstra informație despre activitatea infracțională a figuranților), laptopuri și telefoane mobile.

Investigațiile continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării