main logo
10502

Ultimele zile din viața prezentatorului Alexei Revenco: Cauza morții

Jurnalistul Alexei Revenco, de la Radio Moldova, s-a stins din viață în această dimineață, 11 ianuarie.

Ultimele zile din viața prezentatorului Alexei Revenco: Cauza morțiiFoto: agora.md

Despre lupta lui Alexei Revenco cu virusul ucigaș a relatat pe rețelele de socializare fostul consilier municipal, Oleg Cernei, care a fost internat în aceeși secție cu îndrăgitul prezentator, transmite Știri.md.

"Este un dezastru ce se întâmplă - zi de zi peirdem irecuperabil Oameni de Patrimoniu... Zi de zi Moldova devine orfană de personalități notorii care au adus faima țării și acestui popor. Extrem de trist, fără cuvinte... 

Am stat cu Alexei Revenco în aceiași secție Terapie 2 aproape 8 zile. Au venit împreună cu soția, Maricica Munteanu pentru internare la Spitalul Sfânta Treime!!!

L-am încurajat moral și bărbătește totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat trebuie facem mișcare împreună zilnic pe coridor...și câteva zile era mai bine..

Zilnic ne salutăm respectuos și depănăm amintiri..", a scris Oleg Cernei.

Potrivit fostului consilier municipal, Alexei Revenco trebuia să fie prezentator la ceremonia de inaugurare a președintelui Maia Sandu, dar cu două zile înainte a fost testat pozitiv la COVID-19.

"Eu am fost externat în dată de 31 decembrie  seară la ora 19.00 și ne-am luat rămas bun cu gândul ne revedem în cartierul nostru de la Albă Iulia, suntem vecini, pentru a face mișcare ...

A mărturisit trebuia fie prezentator la ceremonia de inaugurare a președintelui Maia Sandu, dar cu două zile înainte a fost testat pozitiv la COVID-19, și pe 23 a fost internat la spital.  Ce păcat ...o voce inconfundabilă cu o ținută scenică excepțională.

Un om inteligent și integru !!!Drum lin Om Bun - Alexei Revenco !!!", a mai scris Cernei.

Viața lui Alexei Revenco a fost legată de existența radioului public național, devenind una din vocile importante în peisajul media. A fost un om de excepție, un perfecționist care s-a documentat îndelung pentru fiecare prezență în spațiul public, contribuind la creșterea audienței și a prestigiului postului public Radio Moldova.

Ultimii peste 40 de ani din viață, Alexei Revenco i-a dedicat activității de la Radio Moldova, iar pe lângă aceasta, crainicul a prezentat numeroase festivități oficiale și cultural-artistice. „Radio Moldova este tinerețea mea frumoasă și zbuciumată”, afirma Alexei Revenco. „În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie și pasiune, fiind conștient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnaliști”, mai spunea jurnalistul într-un interviu.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualități Radio.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării