main logo
28109

Ultimele cuvinte ale mamei care a murit alături de copil în explozia din Chișinău

O tragedie fără margini a mobilizat zeci de oameni din întreaga țară.

Ultimele cuvinte ale mamei care a murit alături de copil în explozie

În noaptea de 6 octombrie, o deflagrație puternică a zguduit locuitorii unui bloc de pe bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani al Capitalei, transmite Știri.md.

În urma exploziei, 120 de apartamente au fost evacuate, iar patru persoane și-au pierdut viața.

În cadrul emisiunii Vorbește Moldova, locatarii blocului au povestit că explozia s-a produs în doar câteva secunde, iar mulți locatari nici nu au înțeles ce s-a întâmplat.

Prin ruine și beznă răsunau două voci: a lui Vidal, bărbatul rămas fără soție și copil, și a Olgăi, soția sa, prinsă sub plăcile de beton.

Bărbatul, disperat își striga fiul de doar patru anișori, în timp ce soția sa, printre lacrimi striga după ajutor.

Ultimele cuvinte ale femeii au fost strigăte disperate de ajutor, fiind prinsă între beton, și speriată.

"Cel mai straşnic se auzea glasul Olei de undeva de a acolo Ajutor. Eu încă nu ştiam ce se petrece. Femeia care a decedat striga ajutor, ajutor, ajutor", a afirmat victima Alexandru Mocreac.

În câteva secunde viața bărbatului s-a ruinat, iar până a doua zi, acesta spera că soția și fiul, Akim, sunt încă în viață.

Cu lacrimi în ochi, prietenii lui Vidal au povestit că acesta este distrus de durere și nu vrea să vorbească cu nimeni, susținând că viața sa nu mai are sens.

Și ceilalți sinistrați au rămas cu sechele puternice, iar în prezent au fost cazați la Spitalul Ministerului Sănătății, fostul spital al Căilor Ferate.

În seara exploziei, primii la locul tragediei au ajuns doi tineri, aflați în parcul de lângă bloc. Cu mult curaj, aceștia au reușit să urce până la etajul 15 și să evacueze femeia în apartamentul căreia s-a produs deflagrația.

În urma tragediei, zeci de oameni s-au mobilizat pentru a acorda un ajutor atât victimelor, cât și oamenilor legii, pentru a evacua locatarii dar și a aduna ajutoare necesare pentru aceștia.

S-au adunat haine, lucruri de igienă personală, mâncare, iar unii agenți economici aduc zilnic mâncare pentru pompieri și voluntari.

Totodată, persoanele care inițial au refuzat cazarea la Spitalul Ministerului Sănătății, dar acum au nevoie de cazare, se pot adresa la orice instituție pentru a cere ajutor: asociația blocului, Primărie, Ministerul Sănătății, Poliție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării