main logo
769

Ultimatumul Silviei Radu pentru cei de la Servicii Funerare

Şefa Întreprinderii Municipale "Servicii Funerare" a fost luată la rost de Silvia Radu.

Primarul interimar al Capitalei s-a arătat nemulţumit de faptul că în loc să o informeze despre cum sunt pregătite cimitirele pentru Paştele Blajinilor, Ludmila Boţan a început să vorbească despre cum ar trebui să se poarte oamenii în cimitire, scrie publika.md.

Silvia Radu a atenţionat-o pe Boţan să îşi îndeplinească responsabilităţile, astfel, ca de Paştele Blajinilor să nu fie incidente.

"- Să țină cont de aceea că venim la cimitir în acest spațiu sacru, unde ne îndreptăm recunoștința profund către toți cei care au plecat.

- Trebuie să-mi prezentați dacă aveți probleme în ceea ce ține de salubrizarea acestor spații, dacă aveți nevoie de ajutor și să nu-mi citiți aici lecții cum trebuie oamenii să se roage la morminte. Ei se vor descurca singuri ce au de făcut la morminte".

Ludmila Boţan a declarat că, până acum, a curăţat doar arborii din cimitire. Cu restul lucrărilor sunt în întârziere, din cauza condiţiilor meteorologice. Ea a menționat că nu există spaţiu pentru a instala tomberoane suficiente.

"- Din fotografiile care mi le-ați arătat, este absolut clar că nu sunt suficiente aceste tomberoane! Sau nu-i așa?

- Noi nu avem unde le pune, pentru că sunt morminte. Sunt căile de acces foarte înguste și, practic, dacă le punem, oamenii se supără pentru că le punem lângă morminte.

- Eu ce v-am zis să le puneți pe morminte?

- Dar unde? În drum înseamnă că trebuie să le punem?

- Trebuie să vin eu să văd unde să le punem?"

În municipiul Chişinău sunt 11 cimitire cu o suprafaţă totală de peste 185 de hectare. Întreprinderea Municipală "Servicii Funerare" are 150 de angajaţi care fac curat în aceste spații.

Silvia Radu a atenţionat-o pe Boţan să îşi îndeplinească responsabilităţile, pentru a preveni eventuale incidente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării