8 540
0
Ultima tranzacţie a lui Iurii Luncaşu
8 540
0

Una din companiile care mai sunt deținute de omul de afaceri Iurii Luncașu a inițiat procedura de reorganizare din Societate pe Acțiuni în Societate cu Răpundere Limitată.

Foto: rise.md

E vorba de SA Moldloto din Chișinău, la care firma Denir Lux SRL, deținută oficial încă de Iurii Luncașu şi care avea la începutul anului circa 89,5% din acțiuni, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

După ce pe parcursul verii au fost făcute câteva oferte de preluare a întregului pachet de acțiuni, Denir Lux a ajuns să dețină împreună cu persoane afiliate o cotă de aproape 100% din capitalul Moldloto SA.

Potrivit unui anunț al administrației Moldloto pe 5 septembrie 2019, a avut loc Adunarea generală extraordinară a acţionarilor, care au fost reprezentate 100% din numărul total de acţiuni cu drept de vot.

În afara deciziei de reorganizare prin transformare din SA în SRL, adunarea a decis că Moldloto SRL va fi și succesor deplin de drepturi şi obligaţiuni al acesteia. S-a stabilit de a informa creditorii despre reorganizarea SA Moldloto în termen de 15 zile din data adoptării hotărârii adunării generale extraordinare.

De notat că Moldloto SA este succesoarea de drept a întreprinderii Sportloto, care comercializa în perioada sovietică bilete de loterie și deține un teren și o clădire veche pe strada Veronica Micle 10A.

Moldloto a fost o perioadă îndelungată în litigiu cu Primăria Chișinău pentru dreptul de proprietate asupra unui imobil al Primăriei Chişinău, din str. Veronica Micle 10 şi 10A, în care îşi are sediul Direcţia Funciară a Consiliului, dar şi sunt amplasate garajele Primăriei. Imobilul se află chiar în curtea Primăriei, iar terenul aferent construcţiilor este de 0,25 hectare. 

În 2009, primarul general de atunci Dorin Chirtoacă susținea chiar că "modul în care acţionează respectivul agent economic „este unul strigător la cer”, iar SA „Moldloto” urmăreşte acapărarea construcţiei şi a terenului din centrul oraşului, o parte din sediu şi terenul din curtea Primăriei Chişinău".

Ultima decizie a Curţii Supreme de Justiţie din februarie 2013, pe acest litigiu respingea o parte din pretenţiile Moldloto, anterior satisfăcute de instanţa de apel.

Raportul pe anul 2018 al SA Moldloto relevă că întreprinderea nu desfăşura activităţi economice, are un capital social de peste 588.000 lei şi active de peste 4 milioane lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter