14 ianuarie, 12:48
164
0

UE va asigura țările partenere cu vaccinul împotriva COVID-19

14 ianuarie, 12:48
164
0

Uniunea Europeană a devenit lider în dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 şi va asigura accesul echitabil la acesta pentru cetăţenii şi rezidenţii ţărilor partenere.

UE va asigura țările partenere cu vaccinul împotriva COVID-19

Acest lucru a fost anunţat pe site-ul instituţiei de către serviciul de relaţii externe, menţionând că UE a aprobat deja două vaccinuri pentru combaterea COVID-19 – Pfizer şi Moderna şi a lansat, de asemenea, mecanismul global de răspuns la coronavirus, pentru a mobiliza resurse şi a reuni eforturile ţărilor şi organizaţiilor globale în domeniul sănătăţii să accelereze dezvoltarea şi desfăşurarea diagnosticului, a tratamentului şi vaccinărilor, ori de câte ori sunt necesare, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

"UE" se angajează să contribuie la asigurarea accesului la vaccinul COVID-19 pentru toţi cei care au nevoie de un vaccin oriunde în lume.

De aceea sprijinim mecanismul COVAX.

Această iniţiativă globală reuneşte guvernele şi producătorii pentru a asigura ca vaccinurile împotriva COVID-19 să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele: oricine ar fi şi oriunde trăiesc", se spune în raport.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter