UE susţine echipa Filarmonicii Naţionale prin organizarea unui concert
6 noiembrie, 09:39
205
0
UE susţine echipa Filarmonicii Naţionale prin organizarea unui concert
6 noiembrie, 09:39
205
0

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova susţine echipa Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” prin organizarea unui concert live.

Concertul are loc astăzi, 6 noiembrie, cu începere de la ora 18:00 şi este prezentat de Orchestra Naţională şi Ansamblul de acordeonişti „Concertino”, dirijor Mihail Agafiţa, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova susţine că Filarmonica Naţională este un simbol al Chişinăului şi al întregii ţări, un loc care întregeşte armonios imaginea arhitecturală a capitalei şi care, totodată, prin evenimentele muzicale pe care le găzduieşte, plasează Republica Moldova în circuitul cultural internaţional. 

„Incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii nu poate să ne lase indiferenţi şi îmi exprim speranţa că, prin eforturi comune, echipa Filarmonicii va reveni cât mai curând în casa ei. Uniunea Europeană este alături de Filarmonica Naţională prin oferirea suportului financiar pentru organizarea acestui concert şi sperăm că vom vedea reabilitarea acestui locaş de cultură. Doar împreună suntem mai puternici!” a spus Peter Michalko.

Svetlana Bivol, director general al Filarmonici Naţionale „Serghei Lunchevici” îşi exprimă recunoştinţa Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova pentru gestul manifestat faţă de echipa de artişti a Filarmonicii Naţionale. „Am constatat cu emoţie că multă lume este alături de noi, iar prin artă, în cadrul concertului din 6 noiembrie, ne vom exprima recunoştinţa. Arta, muzica sunt pilonii care unesc inimi din toate colţurile lumii, indiferent de vârstă, rasă, gen. Împreună, cu adevărat suntem mai puternici!”, declară Svetlana Bivol.

În contextul pandemiei generate de COVID-19, publicul este invitat să urmărească concertul în direct pe platforme online, având prilejul să se delecteze cu piese şi melodii excepţionale interpretate sub bagheta maestrului Mihail Agafiţa (adiţional, pentru vizitatorii Parcului Catedralei din Chişinău, va fi instalat un ecran pentru difuzare publică lângă Arcul de Triumf). Publicul este aşteptat, la întâlnirea virtuală cu muzica şi pe paginile de Facebook a Delegaţiei UE în Republica Moldova, UE-Moldova Împreună Mai Puternici şi a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, precum şi pe platforma Privesc.EU.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter