main logo
494

UE își consolidează sprijinul pentru regiunile Cahul și Ungheni

Uniunea Europeană intenționează să-și consolideze sprijinul pentru regiunile Cahul și Ungheni din Republica Moldova pentru a stimula dezvoltarea socio-economică locală și pentru a reduce decalajul dintre Chișinău și regiunile Republicii Moldova.

UE își consolidează sprijinul pentru regiunile Cahul și UngheniUE își consolidează sprijinul pentru regiunile Cahul și Ungheni

Directorul Comisiei Europene pentru Vecinătatea Estică a UE, Lawrence Meredith, a fost astăzi la Cahul pentru a se întâlni cu autoritățile locale și a vizita incubatorul local de afaceri înființat recent cu sprijinul UE, transmite IPN.

„Sprijinul UE pentru Republica Moldova se concentrează pe aducerea de beneficii tangibile vieților cetățenilor din toată țara. Noi deja am realizat foarte multe, lucrând cu regiunile din Moldova, însă dorim să facem mai multe pentru a oferi cetățenilor oportunitatea de a trăi și lucra în regiuni precum Cahul și Ungheni”, a declarat Lawrence Meredith, citat într-un comunicat de presă remis de Delegația UE la Chişinău.

UE intenționează să-și consolideze în continuare activitatea comună cu autoritățile locale din regiunile Cahul și Ungheni. Sporirea sprijinului UE acordat organizațiilor neguvernamentale locale va duce la o participare mai activă a comunităților locale, asigurând accesul la servicii publice și infrastructură mai bună.

Cooperarea Uniunii Europene în Republica Moldova are ca scop să aducă beneficii cetățenilor Moldovei. Rezultatele obținute țin de crearea a peste 1.500 de locuri noi de muncă, facilitarea oportunităților de afaceri prin înființarea a opt incubatoare de afaceri în toată țara, inclusiv unul în Cahul. De asemenea, este vorba despre reabilitarea a 700 de kilometri de drumuri în întreaga țară, îmbunătățirea eficienței energetice a grădinițelor, școlilor, permițând reducerea facturilor pentru gaz/energie, dar şi reabilitarea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare pentru peste 14 mii de locuitori din Cahul și satele învecinate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării