main logo
292

UE a susţinut o campanie de înverzire în raionul Ştefan Vodă

Peste 70 de mii de puieţi de salcie şi plop au fost plantaţi în această primăvară, în satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, în cadrul iniţiativei „Adoptă un arbore”, finanţată de Uniunea Europeană.

UE a susţinut o campanie de înverzire în raionul Ştefan VodăFoto: Moldpres

Mai mult de o sută de localnici au avut ocazia să planteze copaci și să primească în schimb un certificat oficial de ”adopție a copacului”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Campania a fost lansată la finele lunii martie, de către Primăria satului Feşteliţa, în parteneriat cu Asociaţia Băştinaşilor. 

Copacii au fost plantaţi pe suprafața fostului teren de stocare a deșeurilor comunale, care a fost salubrizat.

Scopul acţiunii a constat în sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor ecologice ale comunității, evitarea formării gunoiștilor neautorizate în localitate, creșterea gradului de conștientizare asupra conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri ş.a.

Participanții la lucrări au avut posibilitatea să-și însemneze copacul adoptat printr-un bilețel, să primească câte un certificat de adopție prin care își asumă responsabilitatea de a îngriji și întreține arborele pe viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării