main logo
426

UE: 11 milioane de euro pentru sistemul de alimentare cu apă în Cahul

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană cu privire la alimentarea cu apă şi sanitaţie în raionul Cahul.

UE: 11 milioane de euro pentru sistemul de alimentare cu apă în CahulUE: 11 milioane de euro pentru sistemul de alimentare cu apă în Cahul

Uniunea Europeană (UE) va acorda 11 milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Cahul și patru sate vecine, transmite Știri.md.

Proiectul sprijinit de UE este complementar proiectelor „Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul” și „Inițiativa pentru Sanitație”, finanțate de către Guvernul german, prin intermediul Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, în sumă totală de 23,5 milioane de euro.

Proiectele respective vot fi implementate de către Banca de Dezvoltare Germană KfW și vizează reabilitarea infrastructurii de bază de apă și de canalizare în cel mai mare oraș din sudul Moldovei. Banii oferiți de Uniunea Europeană vor fi utilizați pentru extinderea serviciilor de alimentație cu apă și sanitație pentru cetățeni din orașul Cahul și satele vecine Cotihana, Crihana Veche, Pașcani și Manta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării