main logo
862

Ucraineni, transportați ilegal în Moldova: Membrii unei grupări, reținuți

Autoritățile din R. Moldova au documentat și destructurat un grup infracțional, care transporta ilegal cetățeni ucraineni în Moldova, prin diferite modalități, ca ulterior să ajungă în țările UE, contra unor sume impunătoare de bani.

Ucraineni, transportați ilegal în Moldova: Membrii unui grup, reținuți

Astfel, în perioada lunii februarie 2022 și până în prezent, suspecții, aflându-se în R. Moldova, dar și în Ucraina, organizau migrația ilegală din Ucraina în spațiul Uniunii Europene a cetățenilor ucraineni, folosind R. Moldova ca zonă de tranzit, transmite Știri.md.

Aceștia aveau un profit de cel puțin 7.500 de dolari per persoană.

Bărbații care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități de pe teritoriul Ucrainei și duși într-o locație comună, în apropierea râului Nistru. Ulterior erau urcați într-o barcă împreună cu un membru al grupului și traversau ilegal râul, ajung pe teritoriul Republicii Moldova.

Aici, migranții erau preluați de alți complici, fiind transportați în localitățile din partea de nord a țării, unde erau cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați spre țările Uniunii Europene.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate anterior, în urma cărora au fost reținuți șapte membri ai grupului, ofițerii de investigație au identificat și reținut încă un membru al grupului. Bărbatul de 40 de ani este un moldovean care locuia pe teritoriul Ucrainei având și cetățenia acestui stat, ultimul având rolul de organizator, identifica bărbați ucraineni care intenționau ilegal să părăsească hotarele Ucrainei, ulterior coordona organizarea transportării migranților cu barca peste râul Nistru în Republica Moldova.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale săvârșite de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală.

În prezent au fost reținute opt persoane. 

Investigațiile continuă în scopul identificării și atragerii la răspundere penală a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării