main logo
769

Chicu: Ucraina interzice mașinile cu numere transnistrene din 1 aprilie 2020

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, i-a îndemnat pe locuitorii din stânga Nistrului să-și legalizeze transportul cu ajutorul plăcuței speciale de înmatriculare, care a fost elaborată în comun de Chișinău și Tiraspol.

Chicu: Ucraina interzice mașinile cu numere transnistrene din 1 aprilieFoto: știri.md

Asta pentru că din 1 aprilie 2020, Ucraina va interzice mașinile cu numere transnistrene, transmite Știri.md.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

"Colegii noștri ucraineni au informat că de la 1 aprilie interzic mașinile cu numere transnistrene", a declarat Chicu.

În altă ordine de idei, comentând interdicția Tiraspolului privind restricționarea accesului automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești, Ion Chicu a menționat că, Chișinăul a oferit cetățenilor moldoveni din Transnistria posibilitatea de a-și înregistra autoturismele cu numere așa-numite „neutre” ca să poată intra în alte terțe, în special Ucraina. 

„O bună parte din cetățenii transnistreni au făcut acest lucru, alții nu”, spune premierul.

Știri.md amintește că acum 3 zile, regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Măsura urmează să intre în vigoare pe 24 ianuarie și ar fi răspuns la „restricțiile impuse de partea Chișinăului cu privire la vehiculele transnistrene”.

În urma acestei informații, Igor Dodon anunța că a avut o convorbire telefonică cu liderul de la Tiraspol prin care spunea că vor găsi măsuri de urgență. 

Știri.md reamintește că Poliţia de Frontieră a RM a confirmat că, începând cu 10 ianuarie, a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control al autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

Conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării