main logo
1034

Șoferii transnistreni, nemulțumiți că trebuie să-și facă documente moldovenești

Reprezentantul autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, intenţionează să abordeze marţi, la întrevederea de la Tiraspol cu omologul său moldovean, problema ieşirii peste hotare a şoferilor transnistreni.

Șoferii transnistreni, nevoiți să-și facă documente moldovenești

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta anunţat postul local de televiziune TVC, potrivit căruia poliţiştii de frontieră moldoveni au început să ceară de la şoferii transnistreni care părăsesc Republica Moldova, chiar şi în Ucraina, paşaportul tehnic al modelului stabilit şi permisul de conducere al Moldovei sau al oricărui alt stat recunoscut, transmite Știri.md.

Transnistria constată că înainte de noul an nu au apărut astfel de probleme cu ieşirea în Ucraina.

Poliţia de Frontieră a RM a confirmat că, începând cu 10 ianuarie, şoferii transnistreni pot pleca din Moldova doar cu automobile cu numere de înmatriculare neutre şi cu stickerul cu semnul distinctiv "MD", lipit pe maşină, precum şi cu documente ale modelului stabilit.

Autorităţile transnistrene consideră că cerinţele Republicii Moldova sunt o încălcare a acordurilor anterioare, în special a protocolului din 2018 privind participarea vehiculelor transnistrene la traficul internaţional.

Chişinăul nu este de acord cu acest lucru, deoarece documentul nu spune nimic despre permisele de conducere, care trebuie să le aibă neapărat un stat recunoscut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării