main logo
5041

Ucraina acuză Rusia că distribuie SMS-uri false transnistrenilor

Rusia ar pregăti o lovitură cu rachete în regiunea transnistreană, inclusiv cu victime printre civili, anunță Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Ucraina acuză Rusia că distribuie SMS-uri false transnistrenilorFoto: twitter.com

Locuitorii „Republicii Moldova Transnistrene” nerecunoscute primesc SMS-uri din partea Forţelor Armate şi a serviciilor speciale ale Ucrainei. Acestea conțin un avertisment despre o lovitură „rachetă și artilerie” pe teritoriul „regiunii transnistrene”, transmite Știri.md.

Potrivit Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, acesta este un citat dintr-un mesaj fals:

„Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă insistent evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc vreun rău civililor, dar oamenii care au rămas în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi eliminați fără avertisment. Exact la ora 19:00 se vor efectua bombardamente cu rachete și artilerie de obiecte de pe teritoriul republicii”.

„Aceste mesaje sunt acoperite activ de resursele informaționale de propagandă rusă.

Statul Ucrainei nu are nimic în comun cu aceste provocări”, precizează reprezentanții Ministerului ucrainean.

„Astfel de falsuri şi incidente, care ar putea avea loc pe teritoriul Transnistriei, nu sunt altceva decât o altă provocare a serviciilor speciale ruse împotriva Ucrainei şi Moldovei”, se mai arată în mesajul oficialilor ucraineni.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării