main logo
5259

Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest 2022

Cea de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest a luat sfârșit, iar marea câștigătoare este Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa "Stefania".

Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest 2022

Aceștia au acumulat 631 de puncte. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 cu 253 de puncte, transmite Știri.md.

Favorita publicului a fost Ucraina, iar a juriului - Marea Britanie.

Pe locul doi a ajuns Marea Britanie, iar pe trei - Spania.

Clasamentul este continuat de Suedia, Serbia, Italia, Moldova, Grecia, Portugalia și Norvegia, care încheie topul celor 10.

Ultimul loc i-a revenit Germaniei, reprezentată de Malik Harris. Acesta a acumulat doar 6 puncte.

Eurovision Song Contest 2022 a avut loc în Torino, Italia, după ce trupa Maneskin a câștigat anul trecut cu piesa "Zitti e Buoni".

La finalul piesei interpretate în concursul Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra a făcut o pledoarie pentru orașul Mariupol și pentru salvarea celor de la uzina siderurgică Azovstal, aflată sub asediul forțelor ruse.

„Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino.

Kalush Orchestra s-a format în 2019. Inițial, din trupă făceau parte fondatorul și rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenciuk și dansatorul Vlad Kurocika. Didenciuk este, de asemenea, membru al trupei electro-folk Go_A, care a mai reprezentat Ucraina la Eurovision.

În 2021, grupul a lansat proiectul secundar Kalush Orchestra, cu trei membri suplimentari. Spre deosebire de trupa principală, Kalush Orchestra prezentă la Eurovision se concentrează pe hip-hop cu motive folclorice și elemente din muzica tradițională ucraineană.

Kalush poartă numele orașului natal al lui Psiuk, Kalush, din regiunea Ivano-Frankivsk.

După invazia rusă, Vlad Kurocika (MC KylymMen) s-a alăturat forțelor armate și a apărat regiunea din jurul capitalei Kiev.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării