main logo
554

Ucişi de bolile de inimă: Peste 58 la sută dintre oameni mor din cauza afecţiunilor cardiovasculare

Bolile de inimă au fost principală cauză de deces în rândul moldovenilor anul trecut.

Bolile de inimă, principala cauză de deces în rândul moldovenilorBolile de inimă, principala cauză de deces în rândul moldovenilor

Datele Centrului Naţional de Sănătate în Management arată că peste 58 la sută dintre oameni mor din cauza afecţiunilor cardiovasculare. Cifra este în creştere cu aproape două puncte procentuale faţă de anul 2016, relatează Publika.md

Datele arată că din numărul total al deceselor din cauza bolilor de inimă, afecţiunile cerebro-vasculare au luat viaţa a peste 56 la sută dintre bolnavi. 

Pe locul doi este cardiopatia ischemică acută, adică suferinţa cardiacă generată de scăderea fluxului de sânge în miocard. Aproape 10 la sută dintre pacienţii cu boli de inimă au decedat din cauza cardiopatiei hipertensive, care este determinată de tensiunea arterială crescută.

Mulţi dintre moldoveni mor şi din cauza infarctului miocardic acut. O altă cauză a mortalităţii în anul 2017 au fost tumorile, care au luat viaţa a peste 16 procente dintre moldoveni. Bolile aparatului digestiv au provocat aproape 8,5 la sută din decesuri. Şi bolile aparatul respirator sunt răspândite.

Cei mai mulţi oameni au murit din cauza bronşitelor cronice sau a unei pneumonii. Bolile infecţioase au provocat puţin peste unu la sută din decesuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării