main logo
8281

Ucigașul din Elizaveta, condamnat la pușcărie după 18 ore de libertate

Carabinierul care l-a împușcat mortal pe Simion Botnari din satul Elizaveta, municipiul Bălți, revine în închisoare la doar 18 ore după ce a fost trimis în arest la domiciliu.

Ucigașul din Elizaveta, condamnat la pușcărie după 18 ore de libertate

Judecătorii i-au dat 5 luni de închisoare pentru „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Acesta a fost escortat la penitenciar, direct din sala de judecată.

Știri.md amintește că ieri noaptea, la ora 23:55, acesta a fost scos cu un microbuz din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți.

Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru.

Chiar dacă la finele anului trecut, inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta a fost eliberat ieri, din custodia instituțiilor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare de arest preventiv.

Dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admise de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat.

Totodată, pe numele lui Tataru a apărut un nou dosar „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”, care a readus carabinierul după gratii.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării